Kristallijne robe.
Aroma's van citrus, witvlezige vruchten (peer) en steenvruchten (wijnperzik), witte bloemen (meidoorn).
Bloemig en fruitig, de mond is rond en sappig met een levendige afdronk.
Traditionele Beaujolais-methode: Semicarbonische maceratie.
De wijn rust in roestvrijstalen tanks om de
knapperigheid van het typische Beaujolais-fruit te behouden.
PROEFNOTITIES
Intense en diepe robijnrode kleur met glanzende reflecties.
Expressief, de neus biedt kruidige, geroosterde en vanilleachtige aroma's
samen met fruitige toetsen van braam en zure kers.
De aanzet in de mond is vol harmonie, rond en
verleidelijk. Het palet onthult geroosterde en
vanilleachtige smaken, vermengd met kleine zwarte vruchten.
GERECHTEN EN WIJN
Serveer rond 15°C bij een geroosterde konijn, een gegrilde entrecôte of
bloedworst met gebakken appels. Het zal ook perfect passen bij
kaas zoals Délice de Bourgogne of een Tomme de Montagne.
Regio: Beaujolais
Druivensoort: Gamay Noir
Wijngaard: granietachtige bodems - continentaal klimaat
Bleekgoud met groen-zilveren reflecties.
Bloemige noten (acacia, lelietje-van-dalen) en fruitige noten (peer, witte perzik, verse druiven).
Vers en rijk, de mond is mineraal met een zeer mooie afdronk.